Gimp 2.2.3 file megnyitás

Sziasztok! UHU 1.2-es alatt használok Gimp 2.2.3-at (ami gyári csomag az uhuban). Teljesen jól működik a képmegnyitás, de a nagyobb felbontású képeket nem nyitja meg. 3264x2448-as felbontásig még igen, afölött már nem tudok képet szerkeszteni, 3648x2736-os képet (pl. Olympus E-510) pedig egyáltalán nem nyit meg. Hibaüzenetként annyit ir ki, hogy a bővitménykezelő nem tudja megnyitni a képet. A beállitásoknál nem találtam semmi olyat ami a max pixel méretre vonatkozna. Az új képek méretét meg hiába tolom fel akár 256 mb-ra nem sokat érek vele. A kérdésem, hogy be lehet-e állitani valamit vagy ez másnál sem müködik? Ja, mert 2.4-es Gimpnél nincs gond, csak az meg nem megy fel az 1.2-es UHUra. Köszi elöre is!

GIMP verzió: 
2.2.3
sly007 képe

Csak arra tudok gondolni, hogy nem elég a memória. Azaz a virtuális memória.

1,5 giga memória csak elég...

Arra figyelj hogy az "új kép maximális mérete" nem a kép fájlméretére vonatkozik, hanem a magnyitás után a memóriában elfoglalt helyére (ami az esetek döntő többségében nagyobb mint a fájlméret)... Most ezen a gépen (még) nincs fenn a gimp, és fejből nem tudom meddig lehet tolni a csúszkát, de próbáld feljebb állítani.

Amúgy nekem ilyen hibaüzenet nekem akkor jött elő, mikor olyan gépre raktam gimpet, ahol nem tudtam írni a regbe, se a C:\WINDOWS-ba se a C:\Program Files-ba (írásvédett volt, iskolai gép) és nem települt rendesen...

A lényeg hogy akkor csak XCF-et tudott megnyitni, semmi mást nem... akkor mi ezt úgy oldottuk meg, hogy paintbe megnyitottuk a képet, Ctrl+A, Ctrl+C, aztán gimpben: Fájl>Külső_forrás>Beillesztés_újként...

Ezt is megpróbálhatnád (persze nem paintben, hanem valami más képszerkesztőben, ami ismeri a kontrollcét. nemtudom mi van még uhun, én ubuntut használok (windowson kívül))

Persze mikor én ilyen üzenetet kaptam, akkor a kis méretű képeket sem tudtam megnyitni, de egy próbát megérhet.